Historie


J. van de Blaak & Zn. B.V. uit Ede Gelderland is sinds 1975 gespecialiseerd in rioolonderhoud, rioolreiniging, riool-installatie en -renovatie.

Van de Blaak B.V. werd in 1968 opgericht door J. van de Blaak en was gehuisvest in Ede aan de Kampstraat 21. De firma legde zich in deze begin jaren toe als metselbedrijf ten behoeve van openhaarden. In de daarop volgende jaren werden de werkzaamheden door J. van de Blaak uitgebreid met het onderhoud van schoorstenen, riolering en straatwerk. Vanuit de Gemeente Ede en de plaatselijke Woningbouw Vereniging werd vervolgens gevraagd of de firma zich wilde gaan toeleggen op het onderhoud van de riolering. In het begin gebeurde dit nog zeer kleinschalig: in de wintermaanden was de heer Van de Blaak sr. bijvoorbeeld hulpbode bij de gemeente.

In 1978 trad de heer A.G. van de Blaak in dienst. Dit was het startsein voor de verdere groei van de firma alsmede de uitbreiding van het machinepark, een storingsdienst en grotere projecten in de renovatie van de riolering. Ook installaties werden later aan de werkzaamheden toegevoegd. Tot de clientèle behoorde in deze tijd onder andere: de Gemeente Ede, de Woningstichting en de Landbouw Universiteit.
In 1990 werd er een nieuw bouwplan gerealiseerd aan de Max Planckstraat te Ede.

Sinds 1990 is de Van de Blaak B.V. aan de Max Planckstraat 32 te Ede gevestigd.

Anno 2016 beschikt J.v.d. Blaak & Zn. B.V. over een wagenpark van:
*Reinigingswagens.
*Renovatiewagens.
*Spuit-zuig combinatie.